Leiriläiset majoittuvat maneesin yhteydessä olevissa uusissa majoitustiloissa. Majoitustilossa on yhteinen makuuhuone, olohuone, keittiötilat, joista näkymät maneesiin ja kentälle, sekä sauna ja suihkut.Tilamme on vanha maatila hyvien liikenneyhteyksien päässä, mutta täysin omassa rauhassaan keskellä maaseutua.


Sinua odottavat hyvinkoulutetut hevoset ja ponit, joista voit lukea lisää linkkien kautta. Lisäksi hellittävinäsi ja halutessasi myös hoideltavinasi ovat kotieläimemme, joista voit lukea lisää muut eläimet -linkin kautta.


Leirit ovat tavallisesti yleisleirejä, mutta toiveiden mukaan voimme järjestää myös erikoisleirejä esim. aikuis-, perhe-, maasto-, koulu-, este-, ajo-, hoito-, maastakäsittely- ym. painotteisia leirejä.

Leireillä maastoillaan paljon ja hypätään runsaasti jos leiriläisten taidot sallivat. Päiväohjelmaan kuuluu 2 t ratsastusta tehokkaassa opetuksessa, tunti-pari käytännönläheistä teoriaa (kärryajelua, vikellystä, ohjasajoa, poniagilityä, varustehuoltoa, hevosten hieromista ja venyttelyä, irtohypytystä, juoksutusta, näyttelyesittämistä, hevosten kouluttamista yms.). Luvassa myös hikistä koulua, ilman satulaa ratsastusta, vikellystä sekä 2 tunnin maastoretki, jos leiriläisten taidot riittävät. Saat myös kokeilla aasilla ratsastusta tai ajamista. Ja tietysti leirikaste, nuotioilta tunnelmallisessa grillikodassamme kylpytynnyreineen ja kotasaunoineen, sekä leirikilpailut kuuluvat ohjelmaan. Jos säät sallivat käymme uimassa läheisellä Myllylammella. Leirin ajaksi saat oman hoitopollen. Leiriavustajien valvonnassa saat osallistua päivittäisiin tallihommiin ja eläinten hoitoon. Leirin ohjelma suunnitellaan yhdessä leiriläisten kanssa ensimmäisenä iltana.


Tunneista vastaa ratsastuksenohjaaja ja C-valmentaja Mirkka Lehtonen, jolla on kokemusta tuntien ja leirien pidosta vuodesta 1989 saakka. Sijaisena toimivat tarvittaessa kokeneet työntekijämme. Teoriatunneista ja vapaa-ajan ohjelmasta huolehtivat ystävälliset leiriavustajat.

Päivittäin syömme tukevan aamiaisen, päivällisen ja iltapuuron (jolloin tarjolla myös leipää lisukkeineen). Aina halutessasi saat välipalaa joko omatoimisesti hakien tai leiriavustajalta pyytäen. Leirikioskista voit ostaa naposteltavaa makeannälkään.


Leirille saavutaan sunnuntai-iltana klo 19-20, jotta saamme jo ensimmäisestä päivästä täysipainoisen. Leirit päättyvät perjantai-iltana klo 16 (juhannusta edeltävä leiri klo 14).


Ota mukaasi ainakin: uimapuku, sadeasusteet, saappaat ja kevyemmät jalkineet, peseytymisvälineet, useampi vaatekerta, myös lämpimiä vaatteita, muistiinpanovälineet, taskurahaa (jos haluat ostaa karkkia), ratsastuskypärä ja turvaliivi (ne voit lainata myös meiltä), kamera (jos haluat muistoksi kuvia), lakana ja tyynyliina sekä lämmin makuupussi, ja tietysti repullinen iloista leirimieltä!

Varustuksessa on syytä huomioida, että kesälläkin saattaa olla säistä riippuen viileätä. Otathan mukaasi jotain lämmintä päällepantavaa. Sateisten kelien sattuessa vaatteet eivät ehkä ehdi kuivua, joten otathan mukaasi myös runsaasti vaihtovaatteita.

Leiriläiset peseytyvät kotasaunassa jossa ei ole sähköä eikä juoksevaa vettä. Sauna lämmitetään tavallisesti kaksi kertaa leirin aikana, tarvittaessa tai toivottaessa useamminkin. Aikuisleiriläiset voivat itse lämmittää saunan aina halutessaan. Leiriläisten wc on sisävessa taukotuvassamme, jonne on majoittumismökistä n. 30 metrin matka.

Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä jos lapsesi ei osaa uida tai ei saa mennä yleiselle uimarannalle (Myllylampi) uimaan alaikäisen leiriavustajan valvonnassa.

Kerrothan myös ilmoittautuessasi jos lapsellasi on jotain ruoka-ainerajoitteita tai muita leirin ohjelmassa huomioitavia sairauksia, allergioita tms.

Erillistä leirikirjettä emme lähetä, mutta jos sinulla on kysyttävää niin soita tai lähetä sähköpostia! Kerromme mielellämme lisää.

5 vrk:n yöpymisleirit:

Ensi kesän leirien tasoihin, teemoihin ja ajankohtiin vielä mahdollisuus vaikuttaa, ehdota!

Leirit pääsääntöisesti ennen juhannusta, mutta toiveesta voidaan järjestää yöpymisleirejä tai päiväleirejä vielä myöhemminkin kesällä.

Kesän 2021 leirit:

  1. – 11.6. Kolmostaso (helppo B), yleisleiri, kolme vapaata paikkaa!
  2. – 18.6. Ykköstaso (perusmerkki), yleisleiri, kaksi vapaata paikkaa!

20.-25.6. Ykköstaso (perusmerkki), yleisleiri, kolme vapaata paikkaa!

Kesän 2021 5 vrk:n yöpymisleirien hinnat:

  • 525 e

– vakiratsastajilta (vähintään edeltäneet 6 kk Millitallilla vakituiseen kausikortilla tai sarjalipulla ratsastaneilta) 475 €

– hoitajilta (vähintään edeltäneet 6 kk Millitallilla hoitaneilta) 475 €

– vakiratsastaja-hoitajilta (vähintään leiriä edeltäneet 6 kk Millitallilla vakituiseen kausikortilla tai sarjalipulla ratsastaneilta ja hoitaneilta) 425 €

Varausmaksu 150 € (jota ei palauteta peruutuksen sattuessa), sisältyy leirin hintaan. Maksamalla sen kahden vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta varmistat paikkasi leirillä.

Loput leirin hinnasta maksetaan joko käteisellä leirille saapuessasi tai tilille ennen leiriä. Jos maksat tilille myöhemmin kuin 5 päivää ennen leirin alkamista, tuo kuitti maksusta mukanasi leirille.

Leirille ilmoittautumiset puhelimitse, sähköpostilla tai Millitallin meseen.

Päiväleirit

Päiväleirejä järjestetään kaikkina koulujen loma-aikoina, aina kun on noin kuuden hengen samantasoinen ryhmä koossa. Päiväleirejä voidaan järjestää eri-ikäisille lapsille, sekä myös aikuisille. Leirejä voidaan järjestää myös eri teemojen mukaan, esim. esteleiri, koululeiri, maastoleiri, maastakäsittelyleiri jne. Leiriohjelma kestää maanantaista perjantaihin n. klo 11-19, mutta voit halutessasi olla tallilla touhuamassa klo 21 asti (erikseen sovittaessa voit tulla aikaisemminkin aamulla).

Leirillä joka päivä pari tuntia käytännönläheistä hevostaito-opetusta (esim. vikellystä, ajo-opetusta, irtohypytystä, poniagilityä, ohjasajoa, näyttelyesittämistä, varusteiden huoltamista, hevosten lääkintää, ruokintaa, hierontaa ja venyttelyä jne.) ja tallihommien opettelua, hevosten hoitoa, sekä kaksi tuntia ratsastusta. Leiriohjelma suunnitellaan yhdessä leiriläisten kanssa leirin alussa. Leiriläiset ottavat omat eväät mukaan, käytössä jääkaappi, mikrouuni, vedenkeitin jne.

Omatoimileirit

Järjestämme myös ns. omatoimileirejä viikonloppuisin tai pidemmäksi aikaa aikuisille ja melkein-aikuisille vakiasiakkaille, sekä entisille vakiasiakkaille ja hoitajille (jokunen ulkopuolinenkin voidaan ottaa mukaan jos hänelle on riittävät ”suositukset” omatoimisuudesta, vastuuntunnosta ja hevosmiestaidoista). Otamme maksun vain ratsastamisesta ja mahdollisista teoriatunneista, mahdollisesta muusta vapaa-ajan ohjelmasta, suihkun ja saunaosaston käytöstä, sekä mahdollisesta majoitustilojen lämmityksestä. Leiriläiset järjestävät itse ruokailunsa ja siivoavat jälkensä. Veloituksetta käytössä tänä vuonna parhaillaan valmistuvat majoitustilat keittiöineen, grillikota, kotasauna, kylpytynnyri ym. tilat.

Kerää kuuden henkilön porukka, tai ilmoittaudu jonoon niin me keräämme porukan kasaan.