Meillä on mahdollista ratsastaa myös itsenäisesti (eli vuokrata hevosta), näitä sääntöjä noudattaen:

 Itsenäisesti ratsastaa saavat vain vakiratsastajamme (harkintani mukaan myös kauan käyneet / kokeneet entiset vakiratsastajamme). Ratsastajan pitää olla vähintään kakkostasoinen, mutta valitsen ja harkitsen itse kenelle ratsastajistamme uskallan antaa hevosen itsenäiseen ratsastukseen. Alaikäiset ratsastavat itsenäisesti vain vanhempiensa vastuulla. Tallilla ei välttämättä ole täysi-ikäistä valvojaa paikalla itsenäisen ratsastuksen aikana; voidaan toki erikseen sopia sellaiset ajat että on.

– Sinun tulee kyetä hoitamaan ratsastamasi hevonen täysin itsenäisesti, sekä tunnin jälkeen tietää tai ymmärtää kysyä neuvoja mitkä jälkihuollot sille on tehtävä (esim. pakkaskelillä sinun tulee odottaa sen esikuivuminen tallissa ja sitten vasta loimittaa se ulos).

– Kentällä saa tehdä niitä asioita, joita olemme meidän tunneillamme harjoitelleet. Hypätä saa vain luvan erikseen kysyen, ja puomeja saa mennä vain yksittäisiä (tai sokkeloa). Maastossa ratsastamiset ainoastaan erikseen sopien.

– Ratsastaa saa tuntiaikojen ulkopuolella, joko säännöllisesti aina samoina päivinä ja aikoina, tai aika aina erikseen sopien. Ratsastuksen pituus riippuu siitä kuinka rankasti menet, aika on noin tunti, mutta jos menet kevyesti voit ratsastaa reilusti pidempäänkin.

– Pääsääntöisesti ratsastetaan samalla hevosella koko jakso, mutta jos haluat vaihtaa hevosta voidaan siitä neuvotella tapauskohtaisesti. Jos vuokraamasi hevonen sairastuu sinun tulee vaihtaa se toiseen vapaaseen hevoseen.

– Jos et joskus pääse ratsastamaan, tulee se perua ja rästiratsastus tehdä kuten tavallisillakin tunneilla (rästituntimaksua ei tarvitse maksaa). Tällöin sovitaan koska voit tulla korvaamaan vuokrauksesi. Itsenäisen ratsastuksen lopettamisesta pitää ilmoittaa vähintään neljä viikkoa ennen lopettamistasi.

– Ketään muita ihmisiä kuin vuokraajat ei päästetä tallille aukioloaikojen ulkopuolella – jos haluat ottaa jonkun mukaasi tulee sinun kysyä siihen erikseen lupa. Et saa antaa kenenkään muun ratsastaa itsenäisesti ratsastamallasi hevosella.

– Maksua ei palauteta jos ratsastaja päättää jättää itsenäisen ratsastuksen jakson kesken. Meillä on oikeus keskeyttää jakso ja palauttaa rahat käyttämättömistä ratsastuksista, jos ratsastaja ei noudata tallin tai itsenäisen ratsastuksen sääntöjä, ratsastaa ko. hevoselle sopimattomalla tavalla, ei pärjää hevosen kanssa maasta tai selästä, laiminlyö hevosen hoidon, jättää varusteet huoltamatta ja viemättä paikoilleen tms.

Itsenäinen ratsastus on hyvä tapa kokeilla, miltä tuntuisi omistaa oma hevonen, sekä myös hyvä keino kehittyä ratsastajana esim. harjoittelemalla aina edellisellä tunnilla tehtyjä asioita itsenäisesti.

Itsenäisen ratsastuksen hinnat: katso hinnasto